Sivs Tankespinn med ADHD

test

Sivs Tankespinn med ADHD

Dette er min personlige hjemmeside, sett fra mine øyne, erfaringer og opplevelser på godt og vondt.

Maskering

maskering


Maskering

Maskering er noe som er veldig typisk både hos de som har ADHD og

for de som har noen form for autisme.

gjør at vi etter hvert ikke tørr å vise hvem vi egentlig er,

vi setter på oss en maske for å blende inn med andre i samfunnet.Maskering er på en måte en beskyttelse for deg selv,

slik at man ikke skiller seg ut fra andre normale mennesker.Hvis man helt fra ung alder får høre negative ord om seg selv,

så blir man nedtrykt og redd for å vise hvem man er,

og man velger og prøve

bli mest lik alle andre, både venner, familie og kollegaer.Stigmatisering, mobbing, tilsnakk og kjeft, hjelper til med at vi med diagnoser ikke

tørr å vise hvem vi egentlig er, så vi maskerer oss selv for å unngå og skille oss ut.Vi blir redd for å dumme oss ut på noe måte,

redd for at andre skal le av oss, redd for å bli mobbet og hakket på.Etter som årene går, så vil denne maskeringen sitte dypere og dypere,

det blir til slutt veldig vanskelig og slippe den,

for den er blitt en del av deg selv og en trygg

beskyttelse når du vil eller må være sosial.Jeg er selv en av de med dette problemet, jeg sliter med det daglig,

bruker mye energi på å prøve å slippe taket litt og litt, men det sitter så dypt i meg.Jeg er også litt redd for å slippe det helt, dette er ikke noen enkel sak, og dårlig selvtillit hjelper heller ikke.

Jeg trekker meg fort inn i skallet mitt, om jeg får noe tilsnakk, de gangene jeg prøver å være meg selv.Selv om det kanskje ikke var ment på denne måten,

tar jeg det negativt, og blir lei meg, da tar det ofte lang tid før jeg prøver på nytt.Kanskje er du som leser dette, en som kjenner seg igjen her i noe av det jeg har skrevet.
Vit at du ikke er alene.

Vi er mange men ikke alle våger å stå frem og fortelle om det.

Vi har alle en bagasje å bære på ryggen, noen har tyngre innhold en andre,

men hvis vi hjelper hverandre på veien, går det kanskje lettere.

Til slutt skal jeg dele noen fakta om ADHD og maskering.Maskering:

1. Hva er maskering? Maskering er når en person skjuler eller undertrykker sine sanne følelser, symptomer eller personlighetstrekk for å passe inn eller for å unngå å stikke seg ut. Det er litt som når du har på deg sokker med hull, men gjemmer det ved å aldri ta av deg skoene.

2. Hvorfor maskere? Noen med ADHD kan prøve å «maske» sine symptomer for å passe inn i sosiale normer. Det kan være litt som å prøve å late som om du elsker et kjedelig foredrag, selv om hjernen din er på et annet kontinent.

3. Konsekvenser: Over tid kan maskering være utmattende og kan føre til stress eller andre mentale helseproblemer. Det er litt som å holde inne et nys i timevis – til slutt vil det bare eksplodere.

Til slutt: Å forstå ADHD og maskering er viktig for å anerkjenne og støtte de som lever med disse utfordringene. Og husk, vi alle har våre «ADHD-moments», som den gangen du glemte hvorfor du gikk inn i et rom … for 10. gang på en dag.

Legg igjen en kommentar