Sivs Tankespinn med ADHD

test

Sivs Tankespinn med ADHD

Dette er min personlige hjemmeside, sett fra mine øyne, erfaringer og opplevelser på godt og vondt.

Smørbukk

smørbukk

De fleste av oss har sikkert hørt Det norske folke eventyret om Smørbukk, i Hver fall de av oss som var glad i eventyr og fortsatt leste bøker eller hørte på at andre leste for seg som liten, i stedet for å sitte bak en pc skjerm hele dagen 😛

Eventyret om Smørbukk ble skrevet av Asbjørnsen og Moes og utga første gang året 1841 til 1844.

Eventyret handler om den velfødde gutten «Smørbukk» om hvordan han lurer en lang stor ¤haugkjerring» med hodet under armen og en sekk på ryggen.

smørbukk

Men ordet «Smørbukk» har også andre betydninger,

Det er navnet på en fløtekaramell som ble lansert av Bergene i året i 1935, i følge Nidar så selges det ca 100 millioner stk av disse karamellene hvert år.Siden 1935 har den samme karamelloppskriften ligget til grunn for produksjonen. Fortsatt krever produksjonen en god del håndverk. Karamelldeigen kokes først i kobberkjeler, rulles ut og kuttes deretter i biter. I dag skjer produksjonen på Nidars fabrikk i Trondheim.

I 2010 ble Smørbukk Original relansert. De fornyet deler av produksjonsutstyret og fettsammensetningen i oppskriften, og lager nå Smørbukk med større andel meierismør. De ønsket med dette en mykere karamell som var mer lik fra produksjon til produksjon.[2]

Smørbukk selges i flere varianter, både som den originale fløtekaramellen og en nyere sjokoladekaramell.

Sjokoladekaramellen gikk ut av produksjon på seint 2000-2010 tallet, i ettertid har den kommet inn som smågodt og i Nidar favoritter, men ikke som egen pose.

Her er en kort liste over andre kilder til Ordet «smørbukk»

Legg igjen en kommentar